0 vare(r) i kurven
Total pris 0,-

Computer tilbehør » 0/1-Kontakt

0/1-Kontakt

En 0/1-kontakt er en kontakt med en tænd/sluk-funktion, Den kan aktiveres ved et tryk, slag, skub eller anden viljestyret bevægelse.

Valg af 0/1-kontakt er i flere situationer afhængigt af brugerens funktionsniveau og behov. De findes i mange størrelser, udformninger, med og uden taktil feedback (føle) eller auditiv feedback (lyd). Feedback kan være vigtig i mange situationer, f.eks. hvis brugeren ikke selv kan fornemme sammenhængen mellem et tryk på kontakten og en bevægelse eller handling på skærmen. Som hjælper er det desuden en fordel at kunne høre, når kontakten aktiveres.

En kontakt kan placeres på mange forskellige måder, alt afhængigt, hvor brugeren har en viljestyres bevægelse. f.eks. ved hovedet, knæet, foden eller tommelfingeren. Kun fantasien sætter grænsen. Sæt f.eks. velcro eller non-slip materiale eller en monteringsarm bag på kontakten, for at kunne placer den efter behovet på stol, bord, lår o.lign.

De fleste 0/1-kontakter har en ledning med et 3,5 mm minijack stik, så de kan tilsluttes en 0/1-kontakt boks og eller en mus, trackball, joystick som har indbygget udtag til 0/1-kontakt. De kan ligeledes bruges til at styre Neater Eater Electric og Turny bladvender.
 
Der er findes også trådløse 0/1-kontakter. De kræver en modtager for at kunne bruges, det kan være en SW Reciver for at kunne bruges sammen med SW trackball eller SW joystik ved en computer, SW Talker, SW Energise, eller SW Controller.